Tips en Adviezen

Ojee! Diaree

hond-rijstDe eerste dagen is het mogelijk dat uw hond aan de diarree is, de meest voorkomende oorzaken zijn de stress van de reis, de verandering van klimaat en de verandering van voer.

Rijst

Geef de hond licht verteerbaar voer en meerdere malen per dag, kleine porties. Ideaal zou zijn wat rijst (4 kopjes water op 1 kopje rijst) en voeg een half boullion blokje bij. Vooral het water van de rijst niet afgieten maar het geheel laten afkoelen. Het water uit de rijst helpt de diaree te stoppen!

Rustig laten bijkomen

Laat de hond op een rustige plek eten waar hij niet wordt lastiggevallen of dat zijn eten bedreigd wordt. De diarree zal na een paar dagen al minder moeten worden en kunt u overgaan om de hond twee maal daags zijn eten te geven.

Diaree nog niet over?

Mocht uw hond echter diarree houden en/of is de diarree bloederig en slijmerig dan adviseren wij u even langs uw dierenarts te gaan, vraag dan gelijk om een algehele check te doen (wat wij sowieso adviseren). Neem het paspoort van de hond mee zodat de dierenarts kan zien welke handelingen al zijn gedaan.

Doneren kan ook

U kunt geld overmaken via bankrekening:

NL 52 RABO 0133 875 318 tnv Gaia Dogs 
BIC RABONL2U

Of via Paypal

 

 

Aantal bezoekers

Volg ons op Facebook