Tips en Adviezen

Nieuwe hond + regels = wennen

hond corrigerenUw hond zal moeten wennen aan zijn nieuwe omstandigheden zoals het wonen in een huis, op gezette tijden naar buiten en aan u en uw gezin.

Heb (veel) geduld

Geef uw hond hier ruim de tijd en gelegenheid voor. Ga niet gelijk overal met uw hond naar toe maar bouw dit rustig op. Ook in huis zal hij moeten wennen aan uw ritme en levenswijze, zijn plek en de huisregels. Wil u bijvoorbeeld niet dat uw hond op de bank komt liggen? Het is dan belangrijk dat u dat vanaf dag 1 niet goed vindt want aangeleerd gedrag is moeilijk af te leren. Stel gelijk uw regels maar overvraag de hond niet.

Corrigeren

Honden die op straat hebben geleefd hebben soms een (lichte) trauma. Boos corrigeren of slaan raden wij altijd af. Een korte 'Eh' om aan te geven dat iets niet mag, en daarna corrigeren als de hond stopt is de beste methode.

Ceasar methode - niet doen!

Veel mensen kennen Ceasar Milan van de televisie. Zijn methodes zijn dieronvriendelijk en raden wij af. Ceasar Milan mag in veel landen (waaronder Duitsland) zijn praktijken NIET uitvoeren. Zijn methoden werken snel doordat hij de honden bang maakt. Zo voed je kinderen ook niet op en honden ook niet.

Positief zijn en goed gedrag belonen

Een hond wil pleasen. Als verantwoordelijke moet u consequent zijn. Beloon positief gedrag. Doe enthousiast en geef veel 'goed zo'. Uw hond wordt blijer en wil daarna nog meer zijn best doen. Het vraagt wat geduld en u moet vooral niet vanuit uw frustratie boos reageren. Een aai over de bol, een knuffel of gewoon weg aandacht is waar de hond behoefte aan heeft. Hij zal goed gedrag (en dus de regels) associeren met uw enthousiasme. Blije baas = een blije hond!

Doneren kan ook

U kunt geld overmaken via bankrekening:

NL 52 RABO 0133 875 318 tnv Gaia Dogs 
BIC RABONL2U

Of via Paypal

 

 

Aantal bezoekers

Volg ons op Facebook